Viggenklubben på Facebook

I Facebookgruppen ’Viggenklubben’ är det många viggenseglare som diskuterar allehanda Viggenrelaterade frågor eller delar med sig av sin segling med / renovering av sin Vigg.
Här nedan kan du läsa den senaste tråden vi valt att lyfta ut från det som händer på Facebook

Hej!
Efter att ha skrollat igenom sommarens och höstens Facebookflöde kan man skönja vissa mönster.
I början av säsongen pratas det mycket om påmastning och under sommaren olika sätt att reparera saker samt råd och seglingstips.
När sedan hösten kommer är avmastningen på tapeten och hur man på bästa vis kan palla upp sin båt för vinterförvaring.

Två gånger under året har ett par mycket välgjorda filmer lagts upp på facebook som handlar om viggensegling och hur man tar hand om båten.
https://youtu.be/ALeOrkvqPIQ
https://youtu.be/Y4uwhZr6ai4
/ Jonas Nilsson

Ursprungligt inlägg: “Snart dax! Någon som har koll på TBT färger och gamla viggar, Karlskrona viggen.” och var upplagt i viggenklubben av Peter Bufo.

( info; TBT är ett organiskt gift som fanns i tenn baserade färger och är nu förbjuden).

Torgny Domeji svarade med att lägga upp en länk till transportstyrelsen som berättade om regler kring båtbottenfärg. Marcus Sundberg berättade om hur han skrapat bort minst 6 lager färg för att tillslut komma till botten med den. Han berättade också om att han använt färgborttagningsmedlet från Lefant.

Intressant var att jag själv, efter ha läst den här tråden fick information från min båtklubb att dom kommer att röntga alla båtar på klubben för att hitta denna TBT färg under färglager och har man den får man vacker stå och ta bort alltsammans.

Jonas Nilsson