Nu är banan lagd för Viggen Cup 2011

I helgen så var jag ute för att se vilka kontrollfrågor som kunde finnas på de positioner som jag tagit fram för årets seglingsorienteringsbana. Några mindre korrigeringar blev det bland annat för att undvika risk för grundstötning. Nu återstår bara att trycka upp startkort. Start- och målgång kommer att vara i Lilla Kastet som också är mötesplats för sommarträffen.

Så nu finns förutsättningar för en trevlig och rolig tävlingsform i samband med vår sommarträff. Vi har två olika klasser, dels en för Viggar och dels en öppen klass andra typer av segelbåtar. Vandringspriset Ratten som delas ut på årsmötet kan endast erövras av en Vigg.

Anmälan görs på plats senast kl 11.30 lördagen den 2 juli. Då sker en kortare genomgång av regler och utdelning av startkort. Starten beräknas ske kl 12.30 för att ge möjlighet till förberedelser. Tävlingstiden är satt till 2½ timme, vilket gör det möjligt att vara tillbaka i god tid till Viggensherryn med efterföljande tipspromenad.

Så ta tillfället i akt att delta i fjärde upplagan av Viggen Cup. Det ger tillfälle till att ha något att tala om under resten av sommarträffen. Förhoppningsvis så ger det även möjlighet att kunna träna seglings- och navigationskunskaper men även kunna dela erfarenheter och få tips av andra. Deltagandet sker under eget ansvar men är gratis. Någon stor hjälporganisation på plats har inte klubben. Så trots att det är en tävling så ta det varligt och kul.

Till sist så är det bara att hoppas att vi får ett fint seglarväder. När jag lade banan så var det nästan stiltje men en behaglig värme trots att vattentemperaturen var låg. Det blev motorgång som dock inte är tillåtet under tävlingen utanför angivet område vid start- och målgång.

Välkomna att delta!

K-G Sabel i Potentilla