Har du inte kvalat in till ÅF Offshore Race?

Det finns andra möjligheter. Den 30 juni så går Viggen Cup av stapeln. Det sker i samband med klubbens sommarträff den 29 juni till 1 juli i Lilla Kastet på Ingmarsö. Samling för startkort sker kl 11.30 och starten sker från hamnområdet kl 12.30. Ordinarie tävlingstid innan poängavdrag sker är två och en halv timme. Det betyder att du behöver missa Viggensherryn kl 16.00. Är efter detta fortsatt tävlingssugen så blir det en tipspromenad på land. Kvällen avslutas förhoppningsvis med grillkväll på berget om vädret tillåter under trivsamma former.

För Viggen Cup gäller att man ställer upp på egen risk och att man inte behöver bestämma sig förrän den 30 juni. Inga avgifter och bara två klasser, Viggenklass och Öppen klass. Det är endast segraren i Viggenklassen som kan erövra vandringspriset ”Ratten” som delas ut i samband med klubbens årsmöte i november.

Om du vill se målgången i ÅF Offshore Race så tro jag att du skulle hinna med detta också. Det är inte så långt att segla från Lilla Kastet.