Rapport från Viggenträffen 15 maj

Totalt var vi 8 stycken som deltog på Viggenträffen den 15 maj. Vi träffades på Näsbyvikens Båtsällskap och kvällens program innehöll två föredrag/berättelser av erfarna Viggenseglare. Harald Akselsson berättade om två olika åtgärder som kan behöva göras på en Albin Viggenbåt, Mastbalksförstärkning och Kölbultsåtdragning. Med bilder och ord visade Harald att dessa åtgärder låter mer avskräckande än vad de faktisk är. Harald visade också fantastiska bilder från tidigare kappseglingar, eskaderseglingar och andra trevliga tillställningar från Viggenklubben förr.

IMG_2429-001

Gunnar och Mait Tidner berättade och visade bilder från sin fantastiska seglats med Karskrona Viggen Galatea. 1976 seglades hon från Ibiza till Poole i England. De hade planerat att segla ut genom Gibraltar sund och väster om Portugals kust norrut till England men de kraftiga strömmarna och det dåliga vädret fick de att vända i Gibraltar och ta kanalen Canal du Midi genom sydfrankrike och ut i  Biscaya bukten och den vägen till England.  1977 Seglades Galatea hem till Stockholm via en sväng runt England och Skottland och därefter över Nordsjön och genom Göta kanal. Om dessa seglatser har vi kunnat läsa i tidigare Viggenblad men förmånen att få höra berättelserna ”live” och få möjlighet att ställa frågor blir så otroligt mycket bättre.

Förutom dessa föredrag så fick vi tillfälle att diskutera Viggar i allmänhet och våra egna Viggar i synnerhet. Det var 8 personer som sedan gick ut i majkvällen berikade med ännu mer kunskap om Viggenbåtar.