Viggen Cup 2011 behöver förberedas

Kampen om vårt vandringspris ratten kommer att gå av stapeln i samband med sommarträffen. Staren sker vid Lilla Kastet på Ingmarsö i Stockholms skärgård. Jag har tidigare tillsammans med Kjell Eriksson gjort förberedelser för banläggning och kontrollfrågor de senaste två åren. Nu skickar jag ut frågan om det finns någon som skulle vilja hjälpa till denna gång. Det gäller framförallt att konstruera kontrollfrågorna.

Nu kanske det hela börjar låta lite kryptiskt. Tävlingsidén för Viggen Cup ligger ute på vår hemsida och har tidigare funnits med i ViggenBladet. Den visar hur det ser ut när slutresultatet av banläggning och frågor är klar. Tanken bakom är att lägga en bana som ingen bör klara inom utsatt tävlingstid. Det gör att man tvingas göra ett val av vilka kontrollpunkter man tror sig klara inom tidsramen. Det finns ingen bemanning av kontrollpunkterna, utan kontrollen sker genom en fråga som kan besvaras när man befinner sig vid kontrollpunkten. Efter målgång ränkas poängen ihop och det är dessa som i första hand avgör placeringen.

Ingen i styrelsen nappade på att göra grundarbetet för årets upplaga av Viggen Cup så därför slänger jag ut frågan om att hjälpa till med arbetet. Om du skulle tycka det är roligt så hör av dig. Det kan vara en anledning att närmare studera ett område som man inte känner så väl och inte ser på detta sätt när man seglar.

Vad är det då som behöver göras? En skiss för banan med kontrollpunkter kan göras hemmavid. Det som tar lite tid är att göra frågorna och finjustera kontrollpunkternas positioner. Det måste göras på plats. Så om det är någon som seglar i trakterna kring Lilla Kastet fram till midsommar och är intresserad av att göra frågor till seglingsorienteringen Viggen Cup, hör av dig till mig. Bra saker att ha med sig är gps och kamera. Det senare är ett stöd vid sammanställningen av frågeformulär, samt facit. Skulle det bli fler som nappar så kan man göra detta tillsammans.