Segla tillsammans i sommar?

Det finns inget om planerad eskadersegling i årets kalendarium. Det är en trevlig form att segla tillsammans. Jag och min fru Agneta deltog i några eskadrar när vi gick med i kluben. Det var både lärorikt och trevligt att få kontakt med andra Viggenseglare.

Verksamheten med eskadrar i klubbens regi har klingat av. Senaste gången så fanns det en som var villig att ställa upp som eskaderledare, men det var inga som anmälde intresse att delta. Så klubben kommer inte aktivt gå ut och försöka få fram en eskaderledare till i sommar.

Nu behöver inte det innebära att man ska låta bli att segla tillsammans. Har du tankar på att vilja segla i grupp någon period under sommaren så går det bra att skriva en blänkare i ViggenBladet eller på vår hemsida. Det behöver inte vara i form av eskader med utsedd eskaderledare, utan du och eventuella medseglare drar upp de riktlinjer som ni tror skulle passa för att kunna segla tillsammans. Det är dock bra att presentera idéer om det så fort som möjligt ifall du vill nå andra medlemmar som du inte känner. När sommaren närmar sig så brukar de flesta redan bokat in vad de ska göra. Men det behöver inte vara för sent. Det kan räcka med att man är två eller tre båtar som seglar tillsammans ett tag för att ha trevligt tillsammans och utbyta tankar om bland annat segling med Vigg. Kanske sommareträffen kan vara en utgångspunkt om du håller till i Stockholms skärgård.