Riggträff 2016

Välkommen på Riggträff

Måndagen den 2 maj kl 18:30 på Trälhavets Båtklubb i Åkersberga

Riggning innebär inte att man bara monterar masten och spänner upp stag och vant så att ”det känns skapligt”. Rätt kontrollerad och ansatt rigg är inte bara en förutsättning för att båten ska segla bra, det är också den bästa säkerheten för att båten ska klara även riktigt busväder, vilket man alltid måste vara beredd på att kunna råka ut för. Riggträffen är därför det gyllene tillfället för dig som vill lära dig mer om hur man riggar Viggen. På Trälhavets båtklubb har vi tillgång till både en Karlskrona och en Albin Vigg.

I anslutning till de mer praktiska övningarna med själva riggningen så blir det också  information från vår Tekniska kommitté samt tillfälle att ställa frågor till våra erfarna experter.

Trälhavets båtklubb ligger i Åkersberga på  Båthamnsvägen 18, 184 40 Åkersberga. Det finns gott om parkeringsplatser och det är enkelt att ta sig dit med kollektiva färdmedel. Det tar ca 35 minuter med Roslagsbanan från Östra station till Åkersberga station och därifrån är det ca 5 minuters promenad till båtklubben.

Aktiviteten är gratis men anmälan är obligatorisk och ska göras till thomas.svard@telia.com senast den 25 april. Ange mobilnummer så vi kan nå er om det sker någon sen förändring av programmet.

Kontakta någon i styrelsen om det är något du undrar över.

Välkommen!