Riggträff 2017

Onsdagen den 3 maj kl 19:00 på Trälhavets Båtklubb i Åkersberga

Riggning innebär inte att man bara monterar masten och spänner upp stag och vant så att ”det känns skapligt”. Rätt kontrollerad och ansatt rigg är inte bara en förutsättning för att båten ska segla bra, det är också den bästa säkerheten för att båten ska klara även riktigt busväder, vilket man alltid måste vara beredd på att kunna råka ut för. Riggträffen är därför det gyllene tillfället för dig som vill lära dig mer om hur man riggar Viggen.

I anslutning till de mer praktiska övningarna med själva riggningen så blir det också information från vår Tekniska kommitté samt tillfälle att ställa frågor till våra erfarna experter. Har du frågor men ingen möjlighet att delta på riggträffen kan du maila frågan eller frågorna till: thomas.svard@telia.com så tar vi upp de på träffen och skickar svaret till dig.

Trälhavets båtklubb ligger i Åkersberga på Båthamnsvägen 18, 184 40 Åkersberga. Det finns gott om parkeringsplatser och det är enkelt att ta sig dit med kollektiva färdmedel. Det tar ca 35 minuter med Roslagsbanan från Östra station till Åkersberga station och därifrån är det ca 5 minuters promenad till båtklubben.

Aktiviteten är gratis men anmälan är obligatorisk och ska göras till thomas.svard@telia.com senast den 25 april. Ange mobilnummer så vi kan nå er om det sker någon sen förändring av programmet.

Nytt för i år är att vi även bjuder in Vega-klubbens medlemmar som ett steg i ett utökad samarbete klubbarna emellan. Våra båtar har ju samma konstruktör, lika konstruktion och i stort sett helt lika rigg.

Kontakta någon i styrelsen om det är något du undrar över.

Välkommen!