40ar Klubbens tillblivelse firar vi med Viggen Open Day 7 juni och en mini-eskader 8 juni. Plats för firandet blir Näsbyviken vid Stora Värtan i Täby, där vi får disponera Näsbyvikens BS hamn och klubbhus. Dit kan man komma med både båt och bil.

Till firandet inbjudes alla Viggenklubbens nuvarande och tidigare medlemmar och deras familjer samt även Viggenintresserade som (ännu) inte är medlemmar. Den 7 juni infaller på en fredag och blir klämdag i en långhelg som börjar med nationaldagen 6 juni och slutar söndag 9 juni. Vi tror att det underlättar för dem som bor utanför stockholms-området att deltaga.

Med bortseende från en trevande start 1969 och tynande tillvaro de första åren då klubben låg i händerna på kommersiella intressen som hade hand om försäljningen av Viggen kan man datera Viggenklubbens födelse till den 7 juni 1973.

Det var då Viggenklubben fick riktiga stadgar. Det blev en rivstart för klubben som sedan fick full vind i seglen. Det är därför naturligt att vi firar 40-årsminnet av denna tilldragelse. En F-kommitté (där F kan stå för Fest, Fyrtio, Fira eller Framtid) har bildats för att bistå styrelsen med firandet.

Program

Viggen Open Day fredag 7 juni.

Samling kl 13 i Näsbyviken. Se karta. De som har möjlighet kommer dit i båt. I annat fall med bil. Det går också att åka kommunalt.

Bryggsnack med glatt återseende av gamla vänner. Aktiviteter utomhus (om vädret är bra) eller i klubbhuset. Roliga tävlingar för barn och vuxna med fina priser (som vi tigger ihop, har Du något att bidra med?). Minnesprogram som speglar händelser under klubbens 40-åriga historia. Film, video och bilder visas i dator. Material från Eskadrar, kartor med inlagda rutter.

Kl 18 Samling till middag i klubbhuset. Viggen-sherry och juice, buffé med dubbelmarinerad rostbiff, citronmarinerad kyckling, gravad lax, grönpepparpaté, ostbricka, rött och vitt vin, öl och vatten. Under den fortsatta kvällen sång och musik med eventuell dans.

Mini-eskader lördag 8 juni.

Om vädret är acceptabelt stuvar vi på morgonen in deltagare i befintliga Viggar och ger oss ut på en mini-eskader till en lämplig strand och plats, dit även bilburna kan ansluta. Där blir det eskaderparty med grillning av goda korvar, lekar och tävlingar. Beräknad återkomst till Näsbyviken med avslutning kl 15.

Ytterligare information på hemsidan och kommande nummer av ViggenBladet. Du som har fotografier, film, video, loggböcker, deltagarförteckningar över eskaderdeltagare etc hör av Dig till oss. Sprid gärna denna information till tidigare medlemmar och andra Viggenägare i Din närhet.

Boka in evenemanget i Din almanacka!

Anmälan

Förhandsanmälning blir av praktiska skäl nödvändig. Det går bra att deltaga enbart en av dagarna. Kostnaden för evenemanget har fastställts till 160 kr för fredagen och 90 kr för lördagen. För barn födda 1997 – 2004 gäller halvt pris, för barn födda 2005 och senare är deltagande gratis. Du kan anmäla Dig här. Du kommer till en sida med anvisningar och två länkar, Anmälan och Visa inkomna anmälningar. Genom att klicka på den senare länken kan du se vilka som redan anmält sig, du kan också kolla att din egen anmälan kommit med. Klicka på Anmälan för att komma till formulär att fylla i. Det är viktigt att samtliga uppgifter anges. För barn måste födelseår anges. Vi måste ha uppgifter även för barn som går gratis. I rutan Övriga upplysningar kan du skriva egen text som meddelande. Räkna själv fram avgiften och skriv in den. När allt är kontrollerat och klart klickar Du på knappen Skicka längst ner i formuläret. Du får en kvittens på Din anmälan, notera löpnumret. Betala avgiften så snart Du kan till Viggenklubbens PG nr 407305 2, ange VIGGFIRA och löpnummer som referens. Anmälan är giltig först efter mottagen betalning.

Anmälan måste vara klubben tillhanda senast 27 maj. Anmälan är i princip bindande men för att inte alla skall dröja till sista dagen gäller att hela avgiften återbetalas om återbud lämnas senast den 27 maj till Mait Tidner, tfn 08-7583574 mobil 070-2154518, epost mait@tidner.se,k-g.sabel@comhem.se. Vid återbud som inkommer senast den 31 maj återbetalas halva avgiften. Vid senare återbud sker ingen återbetalning. Anmäl Dig så snart som möjligt, det underlättar vår planering. Du står ju ingen ekonomisk risk att anmäla Dig redan nu.

Övernattning

Du som inte bor i Stockholmsområdet och vill ha hjälp med logi bör kontakta oss snarast så skall vi försöka ordna det på något sätt. Vi efterlyser medlemmar i närheten som kan tänka sig att ta emot andra medlemmar som nattgäster. Om inte det går på annat sätt kanske Du kan få övernatta i någon båt i Näsbyviken.

Styrelsen och F-kommittén

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *