Viggenklubben har bland annat som ändamål att stimulera erfarenhets- utbyte, kappsegling och trivsam samvaro mellan Viggenägare.

Klubben skall främja medlemmarnas utbyte av kunskap och erfarenhet av Albin- och Karlskrona-Viggen och inspirera till trivsam gemenskap. Den skall också vara klassförbund för de båda båttyperna enligt Svenska Seglarförbundets bestämmelser och verka för att de skall fortsätta vara entypsbåtar. Och inte minst skall klubben ta initiativ till familjeträffar, eskadersegling och kappsegling. Klubben vill med skötselråd och annan teknisk information underlätta att båtarna hålls i god kondition.

Viggenbladet
Till alla medlemmar skickar vi medlemstidningen Viggenbladet, som kommer ut med cirka 5 nr/år. Där kan du läsa om kommande aktiviteter, nya bestämmelser och om vad som hänt vid våra träffar och informationsmöten. En medlemsmatrikel kommer tillsammans med sommarnumret. Alla är välkomna att skriva i Viggenbladet. Berättelser från årets seglingar tillhör höstens standardinslag. Här finns också gratis annonsmarknad ”Till salu/Önskas köpa” för medlemmar. Ett exempelnummer hittar du här: VB nr 4 2009!

Tekniska Tips
Idéer om underhåll, skötsel, förbättringar och beskrivning av reparationer, ändringar och praktiska saker ombord, som man kan göra själv, sammanställs till ”Tekniska Tips”. Nya TT medföljer som bilaga till klubbens tidning Viggenbladet. Som medlem kan du dessutom ställa frågor till Tekniska Kommittén, köpa komplett samling eller delar av TT och köpa kopior av ett urval av Viggens originalritningar.

Regioner
Regionindelning och kontaktpersoner (ombud) inom de olika regio-
nerna hittar du under Konktakt här ovan i menyn. Det är i din region som du lättast träffar andra Viggenseglare och får tips och erfarenheter. Tag gärna kontakt med regionombudet i din trakt så att du snabbt kommer in i gemenskapen.

Träffar
Året om arrangerar Viggenklubben räffar. På våren har vi riggträff i Stockholm, där man får lära sig att ställa in riggen för att segla så effektivt som möjligt.
På sommaren sluter vi upp med våra båtar i någon fin skärgårdsvik och har trevligt tillsammans, både barn och vuxna. Mat, musik och lekar brukar stå på programmet. Dessutom har man verkligen tillfälle att se andras Viggar på nära håll och att lära av varandra om praktiska detaljer ombord. På hösten, sedan de flesta Viggar har torrsatts, ordnar vi träffar med information om Viggen rent allmänt, gör studiebesök för att få teknisk information (t.ex. om plastreparationer, kompasser och radiokommunikation), ger varandra tips om tekniska detaljer och diskuterar problem. Ibland bjuder vi in föredragshållare som informerar oss i aktuella frågor eller berättar om något trevligt med båt- eller sjöanknytning. Årsmöte  brukar hållas runt mitten av november.

Kappsegling
Kappsegling har inte varit någon stor aktivitet under senare år. Om du vill delta, men inte kan ställa upp med egen båt, kan du höra av sig till styrelsen, för att få tips om vilka båtar som behöver en gast. För att göra det enklare för nybörjare och familjebesättningar kan vi bestämma att vi seglar utan spinnaker. Och den som vill ställa upp i öppna seglingar kan beställa klassregler från vår klubb-Shop. Viggenklubben stöder också andra former av segling, exempelvis seglingsorientering.

5 tankar på “Klubben”

 1. Hej.
  Pär heter jag o har nyligen blivit ägare till Albin Viggen 1136.
  Tänkte gå med i klubben. Hur gör jag?
  Mvh Pär Carlstrand

 2. Hej. Är nybliven ägare av en Karlskronaviggen nr. 62.
  Är klubben aktiv fortfarande och finns det några medlemmar i Göteborgstrakten?

  1. Hej Mats!
   Jodå, Viggenklubben är fortsatt aktiv och i Göteborg och grannskapet
   finns för närvarande ett 25-tal medlemmar . Välkommen du också!

   / Medlemsregistret

Kommentarer är stängda.